به گزارش مشرق، مناظره تلویزیونی خرید تضمینی گندم امروز در شبکه یک سیما با حضور نمایندگانی از مجلس، تشکلهای بخش کشاورزی و نماینده دولت برگزار شد در این میزگرد صدا و سیما از مخاطبان خود سوال کرد: به نظر شما دولت در تعیین نرخ خرید تضمینی گندم بیشتر نفع کدام گروه را در نظر بگیرد؟کشاورز گندم کار یا مصرف کننده آرد و نان؟
اظهارات میهمانان حاضر در میزگرد به این شرح است:
اسدی: افزایش 10 درصدی نرخ خرید گندم هزینههای کشاورز را پوشش نمیدهد/ پرداخت هزینه حمایت از مصرف کننده از جیب کشاورز
رئیس مجمع هماهنگی تشکلهای کشاورزی کشور گفت: افزایش فقط 10 درصدی نرخ تضمینی گندم هزینه تولید گندم را نیز تأمین نمیکند و موجب میشود بخش عمدهای از تولیدکنندگان از چرخه تولید خارج شوند.
اسدی: افزایش 10 درصدی نرخ خرید گندم هزینههای کشاورز را پوشش نمیدهد/ پرداخت هزینه حمایت از مصرف کننده از جیب کشاورز
مسعود اسدی امروز در برنامه مناظره با موضوع تعیین نرخ تضمینی خرید گندم اظهار داشت: دولتها در تعیین مبادلات بین کشاورز و مصرفکننده اغلب جانب مصرفکننده را گرفتند اما در این باره باید هزینه کشاورزان نیز مدنظر قرار گیرد.
وی ادامه داد: دولتها در راستای رعایت حال مصرفکننده برخلاف قانون سعی کردند بیشتر جانب مصرفکننده را داشته باشند که این نمونهای از «دست در جیب کشاورز کردن» است.
رئیس مجمع هماهنگی تشکلهای کشاورزی کشور با انتقاد از اختصاص 120 درصد عوارض بر صادرات برنج، نخود و از این قبیل بیان کرد: این موارد موجب فقر کشاورز میشود و در این بین دولت نیز زیان میبیند، زیرا ناراضی کردن کشاورز مناسب کشور نیست.
وی با تاکید بر اینکه تولید داخل باید مورد حمایت دولت باشد، اظهار داشت: در شرایط تحریم امنیت غذایی مردم مهم است.
رئیس مجمع هماهنگی تشکلهای کشاورزی کشور ادامه داد: افزایش فقط 10 درصدی نرخ تضمینی گندم هزینه تولید گندم را نیز تأمین نمیکند و موجب میشود بخش عمدهای از تولیدکنندگان از چرخه تولید خارج شوند.
وی ادامه داد: قطعا اگر رئیس جمهور در جلسه تعیین نرخ تضمینی خرید گندم بود، به رقم مذکور رضایت نمیداد.
اسدی بیان کرد: متاسفانه همیشه دولتها در کلان مدعی حمایت از کشاورز هستند، اما در زمان اجرا این موارد فراموش میشود.
رئیس مجمع هماهنگی تشکلهای کشاورزی کشور تاکید کرد: از تمامی کشاورزان میخواهیم در آغاز کشت با مدیریت جهادی تولید را آغاز کنند و نگران قیمتها نباشند و بدانند تشکلها و مجلس شورای اسلامی راهکارهایی برای دفاع از حقوق آنها اندیشیده است.
اسماعیل نیا: افزایش عملکرد در هکتار تولید گندم مشکل قیمت خرید تضمینی را برطرف میکند
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به تولید 3 تن گندم در هر هکتار، گفت: با ارتقاء تکنولوژی و راندمان تولید با سطح زیر کشت موجود میتوان 16 میلیون تن گندم تولید کرد و این اقدام مشکل قیمت خرید تضمینی را برطرف میکند.
محمد اسماعیل نیا عضو هیات رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در ادامه برنامه مناظره امروز با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری و امام (ره) درخصوص نقش کشاورزی در استقلال کشور بر اظهارداشت: باور ما این است که در سایه مدیریت و عزم ملی میتوانیم به امینت غذایی برسیم.
وی افزود: در بحث گندم بر اساس برآورد سازمانهای جهانی تا سال 2050 کشورهای صادرکننده گندمی برای صادرات نخواهد بود و اغلب کشورها واردکننده گنم خواهند بود.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس تصریح کرد: در سال 2014 حدود ۷۰۰ میلیون تن گندم در 675 میلیون هکتار در جهان تولید شده و در ایران 7 میلیون هکتار است که 2 میلیون هکتار آن به صورت کشت آبی است.
وی ادامه داد: متوسط برداشت در هکتار 3 تن است که برخی کشاورزان تا 12 میلیون تن هم برداشت کردهاند و این مساله نشان میدهد باید سطح تولید در هکتار افزایش یابد.
اسماعیلنیا با اشاره به عملکرد تولید در هکتار کشور فرانسه و روسیه، افزود: فرانسه با 7 میلیون هکتار سطح زیر کشت گندم 40 میلیون تن صادرات دارد، اما روسیه با 21 میلیون هکتار سطح زیر کشت تنها 38 میلیون تن تولید میکند.
وی ادامه داد: بنابراین در صورتی که بهرهوری در بخش کشاورزی افزایش یابد و بتوانیم راندمان تولید را افزایش دهیم، با سطح زیر کشت فعلی میتوان 16 میلیون تن گندم برداشت کرد و این مساله هزینه تمام شده را کاهش داده و مشکل قیمت برطرف میشود.
* راهنمایی: ضرورت بازنگری در نرخ خرید تضمینی گندم/ کشاورزی نیاز به کمک دارد
رئیس نظام صنفی کشاورزی با اشاره به مشکلات بخش کشاورزی کشور گفت: نیازمند بازنگری در بخش کشاورزی هستیم و این نرخ خرید ۱۱۵۵ تومان تضمینی باید بازنگری شود.
ضرورت بازنگری در نرخ خرید تضمینی گندم/ کشاورزی نیاز به کمک دارد
سید موسی راهنمایی در برنامه مناظره شبکه اول سیما با اشاره به سخن پیامبر(ص) گفت: ایشان میفرماید «از رحمت خدا دور است ملتی که آب و خاک داشته و فقیر و نیازمند باشد».
وی ادامه داد: ما در کشاورزی دچار یک عقبماندگی تاریخی هستیم؛ کشاورزی کار کردن در دل طبیعت است و طبیعت هم شامل آفات، سرما و گرما، خشکسالی، سیل و این گونه مسائل است.
رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی کشور گفت: متاسفانه کشاورزی در تمام ابعاد، به ویژه اقتصادی با مشکل مواجه است، بنابراین نیاز به یک بازنگری در بخش کشاورزی هستیم.
وی تاکید کرد: باید فرهنگ ملت را نسبت به کشاورزی تغییر دهیم، تا جوانان نسبت به این کار رغبت پیدا کنند، البته قبل از آن باید کشاورزی اقتصادی شود و در واقع گندم بهانه است چون بخش کشاورزی نیاز به کمک دارد.
وی با بیان اینکه در نرخ خرید تضمینی دولت باید بازنگری شود، گفت: هماکنون نرخ تورم بالای 20 درصد است و این هزینهها باید جبران شود.
مناظره تلویزیونی خرید تضمینی گندم در حالی در صدا و سیمای جمهوری اسلامی در حال برگزاری است که اغلب میهمانان حاضر معتقد به افزایش نرخ خرید تضمینی گندم و حمایت از کشاورز هستند.
منبع: فارس